Den er også veldig rask å slenge sammen. Tar ikke mye lengre tid en å åpne en Toro pose, men akk så mye bedre.
gryterett:
- 1 stor gul løk, hakket
- 1 halv chili, finhakket
- 2 bokser bønner, skylt og avsilt (= ca 7 dl / eller 3 dl tørre som du legger i bløt over natta og koker møre)
- Jeg brukte en boks brune bønner og en boks kidneybønner.
- 1 boks hakka tomater
- ca 2-3 dl vann
- 1 liten boks tomatpuré (140 g)
- 1 ts sukker
- En liten skvis fersk limesaft (jeg hadde kun sitron, funket det også)
- En halv grønn paprika
- En halv gul paprika
- Litt finhakket jalapenjos hvis du ønsker litt ekstra snert.
- 1 liten boks mais (ca 200 g)
- 1 rett i gryten-pose med fullkornsris, eller kok opp ris på forhånd.
krydder:
- 3 ts malt spisskummen
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts tørka koriander (eller en neve finhakket fersk)
- 1 ts løkpulver
- 1/2 ts hvitløkpulver
- 1 krm chilipulver
- 1 krm tørka chiliflak
- ca 1/2 ts salt
2. Ta kjelen til side og tilsett krydderne + en liten klunk ekstra olje. Bland godt og stek det hele et minutts tid under stadig omrøring.
3: sett risen til koking
4. Tilsett resten av ingrediensene untatt mais. La det koke i ca 10 min. Smak på gryta, kanskje du vil ha mer chili eller salt. Tilsett maisen og kok 5 min til.
5. Bland inn risen til slutt og server med nachochips og salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar