Det finnes flere typer plantemelk du kan erstatte kumelken med. De har forskjellige smaker og har gjerne forskjellige bruksområder. Prøv deg frem og se hva du liker å bruke.
Soyamelk
 |
Soyamelk med sjokoladesmak |
Soyamelk kommer i flere versjoner. Naturell, usøtet, sjokolade og vanilje.
 |
Soyamelk naturell |
Den med sjokoladesmaken er kjempegod å drikke og kan også varmes opp til en mild kakao.
Vanilje kan være god å drikke, hvis du liker å drikke vaniljesaus. Den passer veldig godt i vafler og risengrynsgrøt.
Usøtet soyamelk er den jeg bruker mest i matlaging. Den smaker som bønner, så den er ikke god å drikke, men i mat fungerer den perfekt der du ellers ville brukt kumelk.
Rismelk
Rismelken har en konsistens som er tynnere enn kumelk. Den smaker søtt og er kjempefin å ha på frokostblandingen. Lager du grøt, kan det være lurt å blande rismelk og soyamelk for å få en søtere smak.
Havremelk
Havremelken er også god på frokostblandinger. Den kan også brukes i mat som et alternativ til soya, men den er nærmere rismelken i konsistens.
 |
Havremelk med sjokoladesmak |
Mandelmelk
Mandelmelk smaker søte mandler og er veldig god. Den er såpass god at jeg kan drikke den rett fra glasset og den er desidert best i frokostblanding. Dessverre er den vanskelig å få fatt i. Og det er jo typisk.
De fleste butikker begynner å få et godt utvalg av plantemelk. Spesielt soya og rismelk.
 |
Alpro mandelmelk er å få kjøpt i Sverige |
De pleier å stå for seg selv, enten kjølig eller ikke. Plantemelk er nemlig ikke kjølevare før den blir åpnet. Se etter allergimerke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar