Jeg har tidligere laget vegansk brun saus med masse margarin, men siden jeg vil redusere fettinntaket måtte jeg prøve å lage en low fat versjon. Og det funket knall det. Ikke bare reduserer jeg inntaket av fett, men jeg sparer også på den dyrebare margarinet jeg må reise langt for å fatt i. Win, win.
Du trenger:
- 5 ss mel rørt ut i 4 dl vann
- Ca 7 dl vann med buljong. Jeg brukte to blokker fra Toro
- 2 ss sennep
- 1/2 ts revet muskat
- 2 ts soyasaus
- 1/2 ts sukkerkulør
- 1/2 ferskkvernet pepper
- For tykkere saus tilsett 1 ss maizenna i 1-2 ss soyamelk
Jevn ut melet i vann og varm det opp i en panne. Tilsett ca 6-7 dl med vann og buljong. Jeg brukte to blokker av grønnsaksbuljongen til Toro.
Rør ut 2 ss med sennep, krydre med revet muskat, 2 ts soyasaus og pepper. Tilsett sukkerkuløren for farge og la det koke noen minutter. Ønsker du sausen litt tykkere kan du jevne ut maizenna i litt soyamelk som du tilsetter sausen og lar den koke seg tykkere.
Servers gjerne til veganske kjøttkaker.
Lagte denne i dag:) kjempe god..og veldig greit at man ikke trenger smør..som nesten er umulig for en veganerer på bygda og få tak i ;)
SvarSlettGodt å høre den falt i smak. Alltid greit å spare på smøret ja.
Slett