torsdag 4. juli 2013

Vegansk facon tetrazzini

Tetrazzini er en amerikansk pastarett som vanligvis bruker ofre som fugler og fisk i en rett med kremost og parmesan. Jeg har her laget den med facon, sopp og Tofutti kremost. Vi fikk to middager ut av retten og den ble bare bedre av å stå litt.




Sett ovnen på 175 grader.

Du trenger:

  • 250 g spagetti
  • 1 stor løk i halvmåneskiver
  • 4 fedd hvitløk hakket
  • 5-6 sjampinjong hakket i mindre biter
  • 1 stor rød paprika i biter
  • 2 dl erter (jeg tar rett fra frysen)
  • 1 håndfull brokkolihoder
  • Facon i ønsket mengde (du kan også bytte ut facon med vegetarisk kylling om du heller vil det)
  • 1 boks tofutti kremost naturell
  • 4 ss mel
  • 5 dl vann
  • 2 ss grønnsaksbuljong
  • 2 ss næringsgjær
  • Vegansk ost på toppen. (Her har jeg brukt Cheezly Pepperjack)


Sett spagettien til koking. 
I mellomtiden steker du løken og hvitløken gyllen i litt olje. Tilsett deretter soppen og stek soppen nesten ferdig før du har i paprika, erter og brokkoli. 
Jevn ut mel i vannet og tilsett i gryten. Ha i buljong og næringsgjær og rør godt. La det koke opp og bland i spagettien. 
Ha alt over i en ildfast form og topp med Vegansk ost. Stek i 25 minutter. La den sette seg i 5-10 minutter før du serverer. 

1 kommentar: