mandag 8. april 2013

Fromasj

Uten egg, uten gelatin, uten melk. Og veldig enkel.



Du trenger kun tre ingerdienser. 

  1. Hurtiggelé (ja, hurtiggeléen til Freia er uten gelatin)
  2. Agar agar flak (ikke bruk pulver)
  3. Krem fra soya eller havre. Jeg foretrekker Alpros Air & Creamy
  4. vann. (okay, det ble fire)

Begynn med å varme opp halvparten av vannet som står på gelépakken. Altså 2,5 dl. Ha i 1 ss agar agar flak mens vannet enda er kaldt. Rør godt rundt. Ha i hurtiggelén når det koker og rør til alt er oppløst. Ta kasserollen av varmen og la den kjøle seg ned. Men ikke putt den i kjøleskapet. 
Begynn å vispe fløten til krem. Anbefaler bruk av kjøkkenmaskin til dette. Når kremen er god og fluffy, sjekker du om geléen er klar til bruk. Den skal ha blitt tykkere, men ikke stiv. Den vil være lunken, men ikke varm. Rør litt om i gelén og hell den deretter oppi bollen med krem mens den piskes.
Kremen vil bli mer flytende igjen, men det går fint. Pisk det godt et par minutter til. Hell det i en bolle og sett den så i kjøleskapet.
Den kan godt stå over natten, men er fult mulig å spise etter en time eller to. 

Tips: Om du ikke har agar agar, kan den fint utelukkes. Fromasjen vil ikke bli like stiv, men den vil fremdeles være mousse-aktig og veldig smakfull. 

Slikk bollen


2 kommentarer: