fredag 22. november 2013

Du med pelskragen. Ja, du ja!

Du tror kanskje du viser deg fram som en med status, men du har misforstått hva folk beundrer. Du som tror status blir målt i penger, og ikke i verdier. Ekte verdier. De som viser hva du står for. Verdier som viser hva slags person du er. Du vet pelsen er ekte. Du vet hvem som har måttet dø for at du skal fremstå som en emptailøs idiot. Du velger å tro de som selger kåpen, de som lyver om at dyrene ikke lider. Selvfølgelig gjør de det. Du vet det nok. Du velger å snu ryggen til. For du vil være som alle andre. En usynlig flekk i mengden av roboter uten et fnugg av empati. Du tror de vil synes du er kul. Men du glemmer hvem folk virkelig respekterer. De som ikke følger strømmen, de som har mot til å stå i mot presset og spørre seg selv, hvorfor noen skal dø for at jeg skal ha en krage? Du kommer med tåpelige argumenter, som ikke rettferdiggjør noenting. Du tror du forklarer deg for andre, men det du egentlig gjør er å gjenta den samme løgnen om og om igjen til du til slutt tror på den selv.
- Det er kaldt, jakken holder meg varm.
- Hvorfor klarer alle andre seg? Hvor nære har du egentlig vært å fryse ihjel? Tror du disse vakre dyrene synes det er greit at de må dø pga DEG?
- Dyrene har hatt et godt liv og er skadedyr som må reguleres?
- I så fall er vel dette en tegnefilm?  

Hør på skrikende, se redselen og spør deg selv om kult det hadde vært om det var hunden din. Så mange jakker de selger kan det ikke være mange ulver igjen. Er du stolt over å være med på en utdrydding av dyr?

- Folk har brukt pels fra dyr siden en eller annen gang vi emigrerte til kaldere strøk?
- Hva med å stikke hodet ut av hulen din og evolvere som resten av oss? Du voldtar kanskje og slår folk også? Vi har tross alt gjort dette i alle år. 

Når du tar på deg den jakken viser du hvor stygg du er. Hvor mørk og grådig du er på innsiden. Lagt merke til at folk ser stygt på deg? De burde heller kjeftet på deg. Makan for en bortkjemt drittunge du er! 

Og dunet i kåpen din er ikke bedre den. Vet du hva som skjer med de fuglene? Jeg skal gi deg et hint:
Produsenten lover at dette ikke er tilfelle hos dem? At de er så greie at de dreper tusenvis av fugler før de napper dem? For noen helgener. 
Nei! De kan ikke garantere at fuglene de har drept på dine vegne, ikke er plukket flere ganger tidligere. Eller at de ikke har blitt tvangsfôret i den hensikt å gjøre dem svært syke. 

Få av deg den jakken. Det er ikke for sent å våkne opp. Hold deg varm med riktig bekledning. Bambus, hamp og polyester. Ja, selv bomull hadde du nok neppe frøset ihjel i. Ikke fall for fristelsen om å kjøpe noe så grusomt i den tro du skal imponere andre. Imponer deg selv! Velg dyrevennlig! Neste år sees vi Fakkeltoget mot  pels. Og bruk pengene på noe mer fornuftig neste gang!




1 kommentar:

  1. Hei vakre menneske,takk for ett godt oppsummert ektefølt blogginnlegg <3 ;)
    Går det an for deg å legge kun dette innlegget på noen nettavisers sider?
    Det hadde vært bra,fordi det er veldig aktuelt med debatt nå har jeg sett.
    Debatten går på merkepress som tydelig er journalistenes motiv,men
    kommentarene har gått over til å ta opp dette med pelslidelsene
    på disse CG og Parajumpers jakker og dresser til 1 åringer.
    På Budstikkas side er det aktuelt,Oslo by,Drammens Tidene og sikkert flere.Det er mange som går rett i angrep,da de ser noe med vegan -det virker som mange tror de ikke er gode nok pelsdyrmotstandere om de spiser dyr,men alle må jo starte ett sted -ta det 1st skrittet.
    <3 Takk hilsen alle pelsdyrene!

    SvarSlett