onsdag 27. november 2013

Gina Tricot går dyrevennlig

Minmote.no kunne idag melde at kleskjeden Gina Tricot slutter med all produksjon av Angorapels etter avsløringene til Peta. 


Videoavsløringen til PETA om dyremishandlingen av kaniner i angoraullproduksjonen (som du kan lese om her), har først til at Gina Tricot slutter med all produksjon av klær med angoraull. Ikke nok med det! De slutter også med dun og skinn. Det er virkelig helt fantasisk! 
«Den senere oppmerksomheten i spørsmålet rundt angora har fått Gina Tricot til vurdere om kontrollsystemet i tekstilbransjen virkelig strekker til for at policien skal etterleves. Konklusjonen er at dette ikke er tilfellet. Gina Tricot har derfor besluttet ikke lenger å anvende seg at verken angora, dun, fjær eller skinn i deres produksjon», skriver kleskjeden.
Det vil fremdeles finnes klær med disse produktene fra dyr å finne i butikkene, men det vil ikke produseres nye klær med disse materialene. Tommel opp for Gina Tricot.

1 kommentar:

  1. Hører HM følger etter med noe av det samme. Tror press fra dyrevernsorganisasjoner og Framtiden i våre hender gjør at butikkene ikke kan late som at ikke de vet lengre. Dette er en veldig positiv utvikling! :)

    SvarSlett