søndag 13. mai 2012

Tofu

Ahhh. Tofu. Hvem har ikke hørt om tofu? Og kanskje gjort seg opp en mening om tofu før den har fått vist seg sitt fulle potensiale?

Tofu kommer i to varianter.
Fast tofu og silketofu.
Fast tofu er kjølevare og er den du bruker i middagsretter. Holdbarheten er ikke så lang, men sleng den i frysen når du kommer hjem. Du får kjøpt den på helsekosten eller innvandrerbutikker.

Silketofu er ikke kjølevare og du finnes den gjerne blant de asiatiske matvarene i matbutikken. Den egner seg ikke til steking, selv om de gjerne påstår det på pakken. Den er derimot helt ypperlig i kaker. Ja, kaker!

Det geniale med tofu er at den ikke smaker noe særlig, men den tar til seg krydder og marinader kjempebra. Den både ser og oppfører seg som en svamp, som suger til seg alt av godsaker.

Tofu ligger og godgjør seg i marinering



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar