tirsdag 5. juni 2012

Agurkraita

Digg tilbehør til indisk mat



Du trenger:
  • En liten slangeagurk
  • 2 dl soyayoghurt naturell
  • 1/2 ts sukker
  • 1/4 salt
  • 1 ts spisskummenfrø
  • ca 15 svarte pepperkorn
  • 1/4 ts paprikapulver

  1. Skrell agurken og skrap ut frøene hvis du vil. Jeg gjorde ikke dette, det blir like godt, men mer vandig. 
  2. Skjær agurken i munnfullstore biter, og sett dem til side.
  3. Ha yoghurten i en bolle/skål og rør til den blir glatt. Ha i sukker og salt, og bland godt. 
  4. Forvarm en liten kjele eller stekepanne. Når den er varm, tar du pannen av varmen og har i spisskummenfrø og pepperkorn. Stek i et underkant av et minutt og skjør de i en kaffekvern eller støt dem i en morter. 
  5. Sett til side 1/4 ts av blandingen, og rør resten inn i yoghurten. Ha i agurkbitene, og rør det sammen. Ha raitaen i skålen eller bollen du vil servere i, og dryss resten av krydderet og paprikapulveret over. 

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med ny og flott blogg!! Det blir spennende å følge med :)

    SvarSlett