mandag 17. september 2012

Enkel sjokoladekake

Jeg skulle egentlig lage denne kaken fra Mouthwatering Vegan 


Men når man får besøk av en gjeng mormonere så er det best å kutte kaffen, du ber gubben kjøpe veganske Digestive kjeks, men han kommer hjem med Maria kjeks. Nøttene du hadde i kjelleren var gått ut på dato. I tillegg klarer du å glemme appelsinskallet, ja da ender du opp med en grådig god kake som er enkel og lettvint.

Bunnen:


  • 1 pakke Mariakjeks
  • Ca 2 dl smeltet vegansk margarin
  • 1 ss kakaopulver


Jeg brukte ca 2/3 av kjekspakken og knuste de i en food processor.
Blandet inn smeltet smør og kakao, og la den i bunnen av en kakeformen.
Sett den kaldt mens du lager fyllet.

Fyll:

  • 1 pakke silketofu
  • 125 gram vegansk kokesjokolade som er smeltet
  • 3 ss kakaopulver blandet sammen med litt vann til en tykk paste
  • 2 ss agave sirup
  • 1 ss melis
  • Revet sjokolade til toppen


Ta tofuen og resten av ingrediensene i en food processor og kjør til en fin blanding uten klumper. Legg den over kjeksbunnen og strø sjokolade over.

Sett kaken i kjøleskapet over natten og nyt.

(kaken min ble litt tynn fordi kakeformen var litt stor. Bruk en mindre form så får du mer fyll per stykke)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar