mandag 6. mai 2013

Ovnsbakt pasta med hint av mandler


vegetarisk vegan



Pastagrateng er populært her i huset. Jeg lager ofte DENNE, men idag ønsket jeg å prøve noe nytt. Jeg har vært litt pyse med å inkludere nøtter i maten min tidligere, men etter denne positive opplevelsen må jeg nok endre min oppfatning om at nøtter ikke er godt. For med en deilig saus av soya og næringsgjær med tekstur av mandler slo denne retten an i hele familien; Veganerne, kjøtteteren og barna.



  • 500 gram fusili
  • En stor neve brokkolibuketter. Jeg brukte frosne, men bruker du fersk, sleng de sammen med pastaen i et par minutter. 
  • 4 veganske pølser. Jeg sverger til Wheaty Toro.
  • 1,5 dl soyafløte
  • 3 dl usøtet soyamelk
  • 2 dl rå mandler
  • 1 dl næringsgjær
  • 3-4 ss raps eller solsikkeolje
  • 2 ss sennep
  • 2 ss sitronsaft
  • 2ts paprikapulver
  • 1 krm med røkt chilipulver (jeg får tak i denne på importbutikker)
  • 2 kinesisk hvitløk
  • salt og pepper
  • Griljermel

Forvarm ovnen til 225 grader og finn fram en ildfast form stor nok til å inneholde all pastaen pluss litt til.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. 
Tips: Jeg pleier å ha i litt usaltet buljongkrydder i pastavannet sammen med jodberiket salt for ekstra smak. Anbefales. 

Ha fløte, melk, mandler, næringsgjær, olje, sennep, sitronsaft, paprikakrydder, røkt chilipulver og hvitløk i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør alt på maks hastighet til du får en så jevn saus du klarer. 

Kutt pølsene i skiver og bland sammen pasta, brokkoli, pølser og saus sammen i den ildfaste formen. Strø over med salt, pepper og griljermel. 

Stek midt i ovnen i 10-15 minutter eller til den begynner å bli gylden på toppen. 


vegetarisk pastagrateng

5 kommentarer:

  1. Hvor finner du usaltet buljongkrydder?

    SvarSlett
    Svar
    1. Den får jeg fatt i på helsekost. Det er også mulig å bruke vanlig buljong med salt, men synes det er lettere å styre saltinntaket på den måten. Noen buljonger er jo supersalte. I tillegg til at jeg da får brukt salt tilsatt jod.

      Slett
  2. Nam, ser veldig godt ut :)

    SvarSlett
  3. Ser kjempegodt ut :) Herlig siste bildet <3
    Må prøve den toropølsa der!

    SvarSlett
    Svar
    1. De er skremmende lik kjøttpølser, bare uten skinnet. Sikker på at jeg kunne servert dem p å17. mai og ingen hadde merket noenting.

      Slett