onsdag 2. januar 2013

Å være veganer...


Å være veganer betyr at du setter ord ut i handling. Du drømmer ikke bare om en omsorgsfull verden, om friskere mennesker, om et renere miljø, du gjør faktisk en forskjell. 
Å være veganer betyr at du snur ryggen til årevis med reklame og hjernevasking. Og istedet omfavner sannheten, vitenskap og kjærlighet. Å være veganer betyr at du bryr deg mer om det langsiktige enn på det kortsiktige. 
Å være veganer betyr at du forstår at du også er et dyr, at bare en liten del av ditt DNA er annerledes enn andre dyrs. Å være veganer betyr at du forstår at du også er en del av naturen, istedet for å stå utenfor, eller ovenfor. Du forstår at uansett hvor du befinner deg nå, er du en del av naturen. Å være veganer betyr at du ser det vakre i verden rundt deg, i plantene og dyrene som vi deler verden med. Du forstår at denne skjønnheten er noe som skal tas vare på og beskyttes fremfor å ødelegges og utnyttes. Å være veganer betyr å omfavne denne skjønnheten til tross for dårlige odds, til tross for skuffelsen over andre mennesker du trodde du kunne stole på. Å være veganer betyr at uansett hvor annerledes du føler deg, uansett hvilke prøvelser du vil bli satt på, trenger du bare å se inn i øynene på en ku for å forstå hvorfor du gjør dette. Å være veganer betyr at du er dyrenes forsvarer, du er deres stemme, du er en de kan stole på. Eneste de ønsker er at du vil forsøke å få andre til å våkne opp og forstå hva de er en del av. 
Hjelpe med å forandre verden bare ved å velge hva du putter i munnen. Å være veganer betyr at du er aktiv i å bringe tilbake fred og skjønnhet.





Dette er en oversatt tekst jeg dessverre ikke vet opphavet til

1 kommentar: