Som bergenser er det klart vi må ha skillingsboller. Veganske skillingsboller er ikke noe hokkuspokkus. Har du soyamelk og vegansk margarin, har du det meste du trenger for å lage disse velsmakende bollene.
Du trenger: (gir ca 32 boller)
- 11-12 dl hvetemel
- 1 dl sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 50 gram fersk gjær
- 3,5 dl usøtet soyamelk
- 1 dl olje
Varm melken til 37 grader og bland i gjær. Bland halvparten av melet med resten av ingrediensene og elt alt sammen. Tilsett resten av melet litt etter litt til du har en fin, fast deig som er lett å jobbe med.
Hev i 1 time.
Del deigen i to. Skjevle ut til en flat rektangel. Smøt vegansk margarin utover, strø sukker og kanel over. Rull sammen til en lang pølse og del deigen i passe stykker. Gjenta med den andre halvparten av deigen.
Etterhev i 20 min og stek bollene i ovenen på 225 grader i 10 minutter.
Nam, skillingsboller er så sabla godt! Skulle gjerne laget det oftere, men vegansk smør er til tider en mangelvare her :)
SvarSlettHer også. Jeg må dra 8 mil for å få fatt i smør, og 8 mil hjem igjen. Men det er det verdt!
Slett