onsdag 20. mars 2013

Skillingsboller

Som bergenser er det klart vi må ha skillingsboller. Veganske skillingsboller er ikke noe hokkuspokkus. Har du soyamelk og vegansk margarin, har du det meste du trenger for å lage disse velsmakende bollene. 



Du trenger: (gir ca 32 boller)

  • 11-12 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 50 gram fersk gjær
  • 3,5 dl usøtet soyamelk
  • 1 dl olje
Varm melken til 37 grader og bland i gjær. Bland halvparten av melet med resten av ingrediensene og elt alt sammen. Tilsett resten av melet litt etter litt til du har en fin, fast deig som er lett å jobbe med. 

Hev i 1 time. 



Del deigen i to. Skjevle ut til en flat rektangel. Smøt vegansk margarin utover, strø sukker og kanel over. Rull sammen til en lang pølse og del deigen i passe stykker. Gjenta med den andre halvparten av deigen.
Etterhev i 20 min og stek bollene i ovenen på 225 grader i 10 minutter.





2 kommentarer:

  1. Nam, skillingsboller er så sabla godt! Skulle gjerne laget det oftere, men vegansk smør er til tider en mangelvare her :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Her også. Jeg må dra 8 mil for å få fatt i smør, og 8 mil hjem igjen. Men det er det verdt!

      Slett