tirsdag 18. desember 2012

Plantemelk

Det finnes flere typer plantemelk du kan erstatte kumelken med. De har forskjellige smaker og har gjerne forskjellige bruksområder. Prøv deg frem og se hva du liker å bruke.


Soyamelk

fra alpro.no
Soyamelk med sjokoladesmak
Soyamelk kommer i flere versjoner. Naturell, usøtet, sjokolade og vanilje.
fra alpro.no
Soyamelk naturell
Den med sjokoladesmaken er kjempegod å drikke og kan også varmes opp til en mild kakao.
Vanilje kan være god å drikke, hvis du liker å drikke vaniljesaus. Den passer veldig godt i vafler og risengrynsgrøt.
Usøtet soyamelk er den jeg bruker mest i matlaging. Den smaker som bønner, så den er ikke god å drikke, men i mat fungerer den perfekt der du ellers ville brukt kumelk.

Rismelk

Rismelken har en konsistens som er tynnere enn kumelk. Den smaker søtt og er kjempefin å ha på frokostblandingen. Lager du grøt, kan det være lurt å blande rismelk og soyamelk for å få en søtere smak.

Havremelk

Havremelken er også god på frokostblandinger. Den kan også brukes i mat som et alternativ til soya, men den er nærmere rismelken i konsistens.
Havremelk med sjokoladesmak

Mandelmelk

Mandelmelk smaker søte mandler og er veldig god. Den er såpass god at jeg kan drikke den rett fra glasset og den er desidert best i frokostblanding. Dessverre er den vanskelig å få fatt i. Og det er jo typisk.

De fleste butikker begynner å få et godt utvalg av plantemelk. Spesielt soya og rismelk.
fra alpro.se
Alpro mandelmelk er å få kjøpt i Sverige
De pleier å stå for seg selv, enten kjølig eller ikke. Plantemelk er nemlig ikke kjølevare før den blir åpnet. Se etter allergimerke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar