tirsdag 2. april 2013

Linfrø

Linfrø er et lite magisk frø som ikke bare er næringsrikt, men også en god erstatning for egg i bakst.


Hele frø er en super kilde til fiber og sies derfor å være en kur mot forstoppelse. Kroppen klarer derimot ikke å nyttiggjøre seg næringen i frøene så lenge de er hele. Kjører du de litt i blenderen, eller kjøper knuste linfrø, gir disse små godsakene masse omega 3. Vær litt ops på at de også inneholder cyanid gloykosider så for store mengder er ikke bra. Holdt deg til maks 2 ss om dagen. Jeg pleier å ta en spiseskje linfrø i smoothien hver morgen.

Linfrø finnes i alle daglivarebutikker. De pleier å stå sammen med frø og/eller melpakkene.


Slik bruker du linfrø som erstatning for egg

Bland sammen 1 dl linfrø med 5 dl vann eller følg en oppskrift. Blandingen kan enten stå slik i 1 time eller lengre, men det går fortere å koke opp blandingen. Det løsner da slim fra frøene. Det er dette slimet vi er ute etter. For å få fatt i det, må vi sile blandingen. Noen ganger kan blandingen virke for tykk, rør inn mer vann og prøv igjen. Nederst på siden her har jeg lagt til en video som viser hvordan blandingen ser ut. Det sies at 1 ss slim = 1 egg, men ta gjerne litt ekstra for sikkerhetsskyld. Det gjør ingenting.








Video





4 kommentarer:

  1. Hahaha, så sinnsykt bra slutt på videoen :D <3
    Linfrøslim er supert!

    SvarSlett
  2. Ja, det er kanskje litt juks siden frøkna tross alt aldri har spist egg i sitt liv. Men jeg er jo enig. :)

    SvarSlett
  3. Kjempefint innlegg, har lurt på hvordan man lager (s)lim av linfrø :)

    SvarSlett