lørdag 7. april 2012

Påskegodt

Påsken er her, og da må vi ha litt godis. Vegansk godis selfølgelig.



Å måtte gi opp sjokolade var noe av det som skremte meg mest med tanken på å bli veganer. Joda, det finnes mørk sjokolade uten melk i, men jeg har aldri vært glad i mørk sjokolade. 
Heldigvis ble jeg fort beroliget. Det finnes nemlig veganske sjokolader laget med rismelk. Og de er fantastisk gode!
Moo Free Dairy Free Chocolate
Foreløpig har jeg fått smakt på Moo-free rismelksjokolade , Moo-free med karameliserte hasselnøtter, Twilight, Jokerz og Malaho.

Moo-Free Dairy Free Chocolate, er søt og god, men kanskje litt kjedelig. Jeg hadde et stort savn etter rissjokolade og tenkte at jeg bare fikk lage det selv. 

Fremgangsmåten er uhyre enkel. Du smelter to plater Moo-free, legger puffet ris i former og heller sjokoladen over. Settes i frysen til sjokoladen har stivnet. Sjokoladen bør oppbevares kjølig til de er spist opp. Jeg tilsatte også en spiseskje Kokosolje, men hvor nødvendig det var, det vet jeg ikke. 

Jeg bruker en sjokoladesmelter fra OBH Nordica, som er helt genial. Perfekt temperatur så ikke sjokoladen blir for varm, og det følger også med fondue pinner og sjokoladeformer. 


Når jeg først sto der og smeltet sjokolade, kunne jeg dy meg. Jordbær dyppet i sjokolade er fantastisk godt!


Twilight minner meg om Mars. Den er veldig god, og veldig mektig!

Malaho minner om Bounty. Liker du Bounty, vil du like denne! 

Sjokolade fra Moo-free med karameliserte hasselnøtter. Kjempegod!

Jeg har spart den beste til sist. Jokerz! Med ristete peanøtter og nougat! 
All sjokoladen er kjøpt fra Veganlife


Påskeegget. Bare det største er bra nok. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar