søndag 22. april 2012

Tandoorimarinert tofu

Om du er skeptisk til tofu, er dette retten å prøve, jeg lover at det smaker nydelig!


Retten er veldig enkel, mariner -> stek -> spis.



Du trenger:


  • En blokk tofu
  • Tandoori marinade
  • Naturell soyayoghurt
  • Vegansk Tikka masala saus
  • Ris


Begynn med å skjære tofouen opp i passe biter.
Toro har en en krydderpose du kan bruke til marinaden. Santa Maria også, men den inneholder lus, så styr unna.
Lag den gjerne selv ved å blande disse krydrene sammen:


  • salt, sukker, chili, paprikapulver, hvitløkspulver, ingefær, kardemomme, spisskummen, pepper, tandoori masala, sitron og musktnøtt.
  • Bland det sammen med en 2 dl soyayoghurt. Smak til om du trenger mer krydder. 




  • Tilsett tofubitene. Se til at alle bitene blir godt dekket med marinaden.

Vegansk Tikka Masala saus.
La tofuen stå i minst 20 minutter, gjerne lengre. Deretter steker du bitene til de ser gylne ut (under marinaden). Se til at alle sidene blir stekt.

I mellomtiden koker du basmatiris, og på slutten varmer du opp tikka masala sausen. I dag gjør vi ting enkelt.
Hell sausen over tofubitene, eller putt tofuen oppi sausen.

Server med salat, chapati og agurkraita.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar